Groene Pluimen 2021

16 April 2021

 Je had het misschien al gelezen in ons Huis-aan-huis-blad, maar we willen het hier ook onder de aandacht brengen. Eind maart hebben we onze jaarlijkse Groene Pluimen uitgereikt. Dat zijn prijzen waarmee we kleine initatieven en mensen die zich actief inzetten voor een menselijker, eerlijker en gezonder Merchtem in de bloemetjes zetten.

 

IMG_5375.JPG

👏 Fietsbieb Merchtem was de winnaar bij de organisaties. Zij voorzien een heuse kinderfietsjes-uitleendienst. Op die manier zorgen ze er op duurzame manier voor dat elk kind met een fietsje op haar/zijn grootte kan rondrijden. De bijhorende geldprijs kunnen ze goed gebruiken voor bijvoorbeeld reparatiemateriaal. Voor diegene die eens willen gaan kijken, maandelijks zijn ze open op de 3e zaterdag van de maand. De fietsbieb bevind zich in het oude café Den Bierboom (kruispunt Kattestraat, Dendermondestraat, Gasthuisstraat, Lange Steenweg).IMG_5370.JPG

👏
Bij de individuen besloot de jury van Groen Merchtem om de prijs postuum uit te reiken aan Prof. Dr. Jan Vandevoorde. Als huisarts stond hij in de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus. Hij overleed aan de gevolgen van Covid-19. Groen Merchtem wou met deze symbolische daad alle helden van de zorg erkennen en steunen. Zijn familie kwam de Groen Pluim ophalen en besloot om het geld weg te schenken aan Dokters van de wereld. Een organisatie die Dr. Vandevoorde nauw aan het hart lag.